FACEBOOK – Servis Menambahkan LIKE Fanpage Malaysia

| March 10, 2013 | 3 Comments

FACEBOOK – Servis Menambahkan LIKE Fanpage Malaysia | Umum mengetahui bahawa dengan memiliki fanpage di Facebook, sebuah perniagaan itu dapat menambahkan lagi jualan produk atau servisnya itu. Tetapi yang menjadi batu penghalang terbesar bagi setiap usahawan baru yang ingin berjinak-jinak menjadikan Facebook sebagai medium pemasaran produk mereka ialah cara untuk mendapatkan “likes” atau peminat di fanpage bisnes mereka. So anda yg nak berniaga secara sambilan atau full-time tak perlu nak buang duit banyak-banyak. Gunakan je Facebook Fan Page.. tarik seramai mungkin LIKE, mudah dan murah… kalau mereka yang “like” fan page tu tak suka, adat lah berniaga… itulah cabaran… tapi tak rugi sampai tutup kedai…

Social networking LIKE
aaaaa
Salah satu perkongsian daripada usahawan yang pernah menggunakan khidmat menaikkan likes fanpage oleh Khalifah Media Networks

KENAPA USAHAWAN DI MALAYSIA PERLUKAN JUMLAH LIKES YANG BANYAK DI FACEBOOK?

1. Untuk membina sejumlah prospek yang besar yang bakal menjadi pembeli kepada produk-produk yang telah dihasilkan.
2. Untuk memudah dan menyebarkan informasi produk atau promosi terbaru dengan lebih efektif.

PERINCIAN SERVIS TAMBAH LIKE

Bayangkan apabila mana-mana individu “like” status atau “posts” tentang produk yang keluar di newsfeed mereka, status atau post itu akan dapat dilihat oleh rakan-rakannya. Dan status itu akan menjadi viral kepada ramai orang lagi yang secara tidak langsung memperkenalkan produk berkenaan di mata masyarakat Malaysia.

Lebih banyak jumlah “like” yang diterima, lagi ramai orang yang akan menerima apa sahaja status yang dihasilkan oleh pemilik fanpage. Katakan seorang usahawan itu ingin membuat pengumuman perkhidmatan, informasi atau apa sahaja melalui fan page di Facebook; jika setakat 300 sahaja yang “LIKE” fan page usahawan itu, maka ianya tidak akan efektif. Kenapa? Bayangkan, sebagai contoh, dari 300 orang yang “LIKE” hanya 2% sahaja yang akan melihatnya. Maka, ternyata hanya 6 orang sahaja yang tahu tentang produk atau promosi tersebut.

Namun ianya tidak akan sama jika jumlah orang yang “LIKE” fanpage itu mencapai 30,000 “LIKE”. Walaupun kadar ‘conversion’ nya hanya 2% tetapi jumlah yang berjaya ambil maklum terhadap sesuatu yang dipos oleh usahawan tadi adalah 600 orang. Berbeza bukan??!!!

METHODOLOGI MENINGKATKAN LIKE

“Viral” atau penyebaran secara berjangkit dan secara berganda adalah bermaksud katakan dari seorang sesuatu perkara itu akan tersebar ke lima orang katakan. Dari lima orang ini akan tersebar kepada 25 dan 25 orang ini akan tersebar kepada 125 dan seterusnya. Manakala, “Script” pula merupakan satu arahan pengatucaraan yang dibina oleh mereka yang pakar dalam pengaturcaraan.

Penggunaan “viral script” ini sememangnya sangat meluas digunakan oleh tuan punya fanpage di laman sosial Facebook sebenarnya namun ramai yang merahsiakan mereka menggunakan “viral script” ini kerana ianya dianggap seperti jalan mudah. “Viral script” ini boleh dilihat sebagai applikasi permainan, video, cerita atau gambar.

Jadi jangan terlalu takjub jika anda lihat sesuatu laman atau fan page tersebut mempunyai jumlah “LIKE” yang sangat banyak kerana ianya mungkin menggunakan “viral script” yang dipasang padanya.

Tujuannya sangat mudah iaitu supaya apa sahaja yang anda “post” kan di wall anda akan sampai seberapa banyak wall orang lain secara “viral”. Ianya seumpama penyebaran secara berjangkit dari seorang ke seorang.

Jangan salah faham ini bukan virus komputer tetapi satu alat pemasaran yang sangat-sangat efektif, yang mampu sampai ke seberapa ramai orang dan yang bagusnya iakan akan bertindak dan memberikan hasil sampaian ke sasaran yang betul.

Oleh itu anda bukan setakat menerima peningkatan jumlah “LIKE” malah jumlah “LIKE” tersebut datangnya dari mereka yang anda sasarkan sahaja. Dan dalam konteks ini adalah rakyat Malaysia. Jadi anda bakal memiliki jumlah “LIKE” yang berkualiti dan berpotensi besar menjadi pelanggan anda.

Jadi itulah betapa pentingnya usahawan-usahawan di Malaysia memilik jumlah “LIKE” yang sangat besar.

BAGAIMANA KHALIFAH MEDIA NETWORKS BOLEH MEMBANTU?

Kami di Khalifah Media Networks, mempunyai pengalaman selama beberapa tahun dalam usaha membantu usahawan-usahawan di Malaysia untuk meningkatkan jumlah likes fanpage mereka dan seterusnya meningkat jumlah jualan produk atau perkhidmatan mereka. Sudah berpuluh-puluh usahawan telah kami bantu dan semua berpuas hati dengan servis yang telah diberikan.

Kami akan naikkan like fanpage anda dengan menggunakan teknik “script viral” video apps. Basically 98% adalah likes dari Malaysia; 70% berumur 18-24; dan 60% lelaki and 40% perempuan.

Untuk pertanyaan harga atau ingin order servis blast produk ini, sila email NAMA, HP, FANPAGE dan JENIS PRODUK ke arena84 [dot] yahoo.com atau boleh PM Inbox FB DI SINI –> Khalifah Media Networks.

Tags: ,

Category: FACEBOOK

Tentang Pengasas Khalifah Media Networks ()

Khalifah Media Networks telah ditubuhkan pada 2012. Pengasas syarikat ini merupakan graduan dari University of Minnesota, USA dalam bidang kejuruteraan mekanikal. Bekerja selama 5 tahun sebagai pegawai penyelidik untuk menimba pengalaman dan kini berubah haluan menjadi usahawan Internet secara full-time.

Comments (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mmm … banyak sgt bahan dalam net sekarang…
    banyak yg merapu dari fakta… terus terang saya kata… tulisan awak memang best.
    .. sesuatu yg dari hati akan sampai gak ke hati.

    .

  2. Saya rasa… kita tak boleh nak kira pendapat kita ajer..
    . pendapat org lain patut juga di beri keutamaan.
    Tahniah admin atas pos yg bermanafaat.

  3. Perkongsian infomasi yang sangat baik ada diweb ini..tahniah admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *